top of page
Tervetuloa, tämä on organisaation Momeo Oy saavutettavuusseloste

 

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Momeo Oy:n mobiiliopaspalveluita (tarinasoitin.fi, emuseo.fi, kulttuurikortti.fi) ja on laadittu / päivitetty 06.10.2020.

 

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista.

Ei saavutettava sisältö

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia

  • kulttuuriperintökokoelmien teosten ilmentymiä, joita ei voida muuttaa saavutettavuusvaatimukset täyttävään muotoon

  • karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön (esim. sää- tai maastokarttoja)

  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi
Palautelomakkeella
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Kiitos palautteesta!

Sähköpostilla

jean.smedman@momeo.fi

 

Puhelin tai SMS

040 5227 089

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi
Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen


Käyttö näppäimistön avulla

Tarinatallentimella tehtyjä oppaita voi nyt käydä läpi pelkästään tietokoneen näppäimistöä käyttäen. Oppaan eri valintojen välillä voi liikkua näppäimistön tabulointi-näppäimillä ja kohteita voi valita rivinpalautuksella. Myös oppaissa oleviin kysymyksiin tai kyselyihin voi vastata näin.


Käyttö ruudunlukijoiden avulla

Saavutettava versio Tarinasoittimesta tukee yleisimpiä tietokoneen ja älypuhelinten ruudunlukijoita. Kun ruudunlukija on käytössä tietokoneessa, niin liikuttaessa joko hiiren avulla tai näppäimistöllä sivustolla ruudunlukija lukee painikkeiden tekstit ja niihin liittyvät muut tekstit. Vastaavasti älypuhelimien ruudun lukijat tai ”voice over” avustajat lukevat tarinasoitin oppaita ja lisäksi niiden avulla voi edetä oppaassa niiden tarkoitusta varten suunnitelluilla kosketuseleillä samaa tapaan kuin tietokoneen näppäimistöä käytettäessä.Näppäimistön ja ruudunlukijoiden tuki myös karttanäkymissä

Koska Tarinatallentimella tehdyissä oppaissa on usein käytössä joko Google:n tai Open street map:in karttapohja ja kohteet on sijoitettu kartalla, Tarinasoitin tukee myös navigointia kartassa näppäimistöllä ja ruudunlukijoiden tukemilla etenemiseleillä. Ruudunlukijat lukevat myös kullakin hetkellä valitun kartan sijaintisymbolin ja sen pääsee avaamaan kartalta näppäimistön painikkeella tai ruudunlukijan valintaeleellä. Tarinasoittimen tukeman kuvakartan kohteita voi käyttää myös näin.


Valittavan kohteen selkeä näyttö

Kunakin hetkenä valittavana oleva kohde näytetään selkeällä reunustuksella tietokonekäytössä. Tämä helpottaa hahmottamaan sitä missä valintakohdassa oppaassa ollaan. Näytön skaalaus Tarinasoittimen eri näkymiä voi halutessaan suurentaa näytön zoomauksen avulla niin, että oppaan näkymät pysyvät koossa. Näin oppaita on helpompi käyttää, vaikka näkökyky olisi heikentynyt tai esimerkiksi tilanteissa, joissa valaistus on huono.


Eteneminen oppaassa

Mobiilioppaassa, jossa saavutettavuusominaisuudet ovat aktivoitu, pyritään käyttäjä viemään kuhunkin näkymään saavuttaessa loogiseen aloituspisteeseen, jolloin käyttää voi edetä vaikkapa näppäimistön tai ruudunlukijan eleiden avulla eteenpäin oppaassa ja sen sisällöissä.

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu

01.01.2013

Tämä verkkosivusto/sovellus on päivitetty merkittävien muutosten jälkeen

30.09.2020

bottom of page